Gjøco Herregård Terrassebeis

Gjøco Herregård Terrassebeis

Halvdækkende Træbeskyttelse, oliebaseret træbeskyttelse

 

Oliebaseret træbeskyttelse til udendørs brug; kan bruges på både imprægneret og ubehandlet træ.

 

Gjøco Herregård Træbeskyttelse kan tones i alle regnbuens farver! Med denne træbeskyttelse er du sikret lange vedligeholdelsesintervaller – du behøver faktisk kun at behandle dit træværk hvert 3. År med dette produkt! Endvidere bestemmer du selv hvilken glans du vil skabe med produktet – dette afhænger af hvor mange lag du påfører. Den særlige sammensætning gør, at du kan anvende produktet udendørs helt ned til 0 graders varme, hvilket forlænger udendørs malesæsonen markant! Desuden tåler produktet regn allerede efter en time.

 

Gjøco Herregård Terrassebeis er perfekt at bruge på f.eks terrasser, havemøbler og altaner, der er imprægneret. Produktet indeholder pigmenter, UV-stabilisator, der beskytter træet mod nedbrydning af sollys og konserveringsmidler som beskytter mod alger og skimmelsvamp.

 

Kan også bruges på træsorter som lærketræ og andre tropiske typer af træ. Anvender du produktet på tropiske trætyper, skal du dog nøjes med ét lag træbeskyttelse. (følg leverandørens anvisninger ved behandling af disse træsorter).

 

Træbeskyttelsen fra Gjøco giver optimal beskyttelse mod vores omskiftelige Skandinaviske vejr og forhindrer også forekomsten af ​​alger og skimmel – dette takket være dets unikke karakteristiske sammensætning af pigmenter og UV-filter som trænger dybt ind i træet og forhindrer underlaget i at slå revner.

 

Sådan får du det bedste resultat med Terrassebeis

 

Underlaget skal være helt rent og tørt. Nyt og imprægneret træværk og træ skal først tørres

før det behandles; dette kan tage mellem 12 uger op til 3 måneder.

 

  1. Skyl og vask eventuelle rester fra tidligere imprægnering væk. Er underlaget snavset, skal det rengøres med grundrens. Følg brugsanvisningen på emballagen.
  2. Lad det tørre grundigt efter rengøringen, før du fortsætter med behandlingen.
  3. Gamle, slidte overflader og underlag vaskes først med grundrens er meget beskidt så bør behandlingen gentages. Sørg for at du lader træet tørre ordentligt. Fjern gamle flager maling, gråsplint og andre ting, der er blevet forvitret: de børstes rene med en stålbørste eller slibes til træets tilstand virker friskt.. Husk at vaske terrassen grundigt og lad den tørre helt. Ved at fjerne alt gammelt får du det bedste resultat, da lasuren kan trænge dybere ind i underlaget og dermed beskytte optimalt.
  4. Rør produktet grundigt.
  5. Nye terrasser og lignende behøver kun et lag lasur, mens gamle der har stået i mere end et år, og hvor underlaget er mere sugende, så der skal 2 lag lasur til.
  6. På gamle og slidte terrasser, ældre end 3 år, kan der påføres op til 3 lag.
  7. NB! Lasuren skal påføres i tynde lag og, inden påføring af efterfølgende lag, skal det være tørt at røre ved. Hvis lagene bliver for tykke eller hvis hvis der påføres for mange lag, kan der opstå afskalninger.
  8. Påfør lasuren med en pensel eller rulle; det bedste resultat opnås hvis påføringen sker med en rulle og derefter en touch-up med en pensel mens lasuren stadig er våd. Det er også vigtigt altid at arbejde i længderetningen og kun 2-3 brædder ad gangen. 

 

Et lag giver et mat look, mens 2 -3 lag giver et blankt udseende. Behandling af knasthuller, hårde og tætte træsorter som f.eks lærketræ eller andre eksotiske træsorter kan give reduceret bæredygtighed på grund af at beskyttelsen ikke trænger ind i træet på samme måde som ved blødere træsorter 

 

Selvom Gjøco Herregård Terrassebeis er specielt udviklet til vores krævende skandinaviske klima og tåler at blive påført ved temperaturer ned til 0 °C, tåler sol og regn allerede efter 1 time, så skal man dog undgå stærkt sollys, fugtigt vejr og alt for lave temperaturer. Tjek, at der ikke er rapporteret regn den første dag efter påføring. Lave temperaturer og høj luftfugtighed kan øge tørretiden. Vær særlig opmærksom om foråret og efteråret, med lave nattemperaturer. Hav en presenning klar i tilfælde af regn.

 

Træbeskyttelse eller træolie?

 

Det er ikke så almindeligt at male terrassen med træmaling, men generelt set anvender man træbeskyttelse eller træolie.

Træbeskyttelse fungerer lige så godt på både behandlet og trykimprægneret træ.

Som tidligere nævnt er det bedst at lade dit nye altan- eller terrassegulv holde i en sæson før den behandles – dette for at sikre det absolut bedste og mest bæredygtige resultat. 

 

Det bliver mere og mere almindeligt blot at vælge halvdækkende træbeskyttelse som giver stærkere beskyttelse end for eksempel træolie. Pigmentet beskytter overfladen mod nedbrydning af UV-stråler og produktet kan brydes i et overflod af forskellige farver og nuancer. Den største forskel mellem en træolie og en halvdækkende træbeskyttelse er, at træolien trænger dybere ind i træet, så overfladen bliver fugtafvisende, mens træbeskyttelsen skaber et lag, der beskytter træet ovenfra. Træolie flager ikke, men du får ikke ligeså holdbar en beskyttelse som ved brug af træbeskyttelse. 

 

Her i vores guide kan du læse mere om de forskellige typer træbeskyttelsesprodukter, der findes.

administ