Grå Kalkmaling

Grå Kalkmaling

Kalkmaling i grå er et stilsikkert valg; De grå farver er nemme at kombinere med andre farver og materialer, uden at helhedsindtrykket stikker af. Grå farver kalkmaling kommer alligevel i et væld af forskellige nuancer. Fra de helt sarte lysegrå farver kalkmaling, til de mørke og eksklusive koksgrå farver. Grå kalkmaling kan også indeholde grønne, gule eller blå undertoner som vil gøre farven enten varm eller kold at se på. Grå kalkmaling kommer i et utal af forskellige nuancer, med varme og kolde undertoner, både som kraftfulde stærke farver, eller som en let umættet grå vægfarve. Når du skal vælge grå kalkmaling, skal du være særligt opmærksom på de resterende elementer i rummet Har du grå møbler i en varm tone, vil disse synes beskidte ved siden af en kold, grå væg.

Her på siden har vi samlet alle vores grå farver kalkmaling, så kig dig omkring og bliv inspireret!

Kalkmaling i grå farver

Når man taler om grå maling, deler man den op i tre kategorier: De neutrale grå farver, de varme grå farver og de gyldne grå farver. For tiden er det de gyldne grå farver som indeholder gule toner, som er mest populære. De grå farver som i daglig tale kaldes for for ’greige’ er en fin blanding mellem grå og brun vægmaling; de indeholder altså en stor del af rød og sort i sig, og opfattes som mere kølige end gråbeige. Slutteligt har vi også de blålige og grønlige gråtoner – disse vil ligeledes opleves som kølige farver.

Grå kalkmaling kan anvendes i alle hjem, uanset hvordan din personlige indretningsstil er. Grå er som udgangspunkt en neutral farve, men du kan også finde typer med sarte farvede undertoner i. En grå-grøn farve kalkmaling vil eksempelvis skabe et utroligt smukt spil, hvor de grønne undertoner vil komme frem, alt efter hvilken maleteknik du anvender. En af tidens helt store trends er at male med en grå-lilla farve – de rolige blå og røde undertoner tilføjer et elegant og feminint touch som passer perfekt ind i de minimalistiske indretningstrends.

Kalkmaling i en mellemgrå farve vil skabe en blød, let struktureret væg som minder lidt om beton. Forskellen er blot, at en væg malet med grå kalkmaling føles blød at røre ved, og dit interiør vil blødes op, sammenlignet med almindelig spartelmasse eller beton.

Sofistikeret, luksus og glamour. Grå er en mellemting mellem hvid og sort og er dermed en neutral farve. Sammen med hvid og sort placeres grå i kategorien “ikke-farver”, dvs. at det mere er en skygge end en farve i sig selv. Mange synes måske, at gråtoner er kedelige og intetsigende; vejret udenfor kan være gråt og trist, og det er overskyet udenfor… ikke underligt, at mange forbinder gråt med kedsomhed og depression. Men det er selvfølgelig en smagssag. Grå i den rigtige sammenhæng og i kombination med de rigtige materialer kan skabe en atmosfære, der spænder fra industriel (hvis den kombineres med metal, beton eller andre industrielle råvarer) til en varm og hyggelig følelse, hvis du kombinerer for eksempel en varmere grå eller greige med blødere elementer, tekstiler og farver.

Mørkegrå kalkmaling

Kalkmaling i mørkegrå toner skaber et elegant og eksklusivt look. Maler du med mørkegrå kalkmaling vil du opleve at effekten fra kalkmalingen bliver mere tydelig, og du kan skabe et smukt og interessant spil på væggen. Se eksempelvis den smukke koksgrå lys ibenholt.

Lysegrå Kalkmaling

Lysegrå kalkmaling skaber en subtil og raffineret effekt – Mere råt end en væg malet med grå vægmaling, men mindre industrielt end en rå betonvæg. Grå kalkmaling skaber en smuk fløjlsblød væg, som du får lyst til at røre og føle på.

administ