Hvordan kan man hjælpe en med et alkoholmisbrug?

Hvordan kan man hjælpe en med et alkoholmisbrug?

Der er mange der lider af misbrug, og det kan være svært at vide, hvordan man kan hjælpe dem. Det er vigtigt at huske på, at personen selv er den eneste, der kan ændre sit forhold til alkohol, men der er nogle ting, du kan gøre for at støtte dem.

Tal med dem om det

Det er meget svært at tale om alkoholmisbrug, men det er en af de første skridt til at komme ud af det. Tal med personen om hvad du føler, og hvorfor du bekymrer dig. Hvis du ikke føler dig tryg ved at tale med personen om det, så tag kontakt til en behandlingsinstitution. De vil kunne vejlede dig i hvordan du kan hjælpe den pågældende bedst muligt.

Støt dem økonomisk

Alkoholmisbrug er dyrt, og det kan være en af årsagerne til at personen fortsætter med at drikke. Støt dem økonomisk så de ikke føler sig tvunget til at lade være med at søge hjælp og dermed blive ved med at drikke. Hvis du ikke har mulighed for at støtte dem økonomisk, så hjælp dem med at finde et sted at bo eller et job. Det er vigtigt at huske på, at kun personen selv kan ændre sit forhold til alkohol. Støt dem derfor ikke under eller efter behandlingen hvis personen stadig drikker.

Tilbyd at hjælpe med praktiske ting

Det kan være svært for en person med et alkoholmisbrug at tage sig af de praktiske ting i livet. Tilbyd at hjælpe med indkøb eller rengøring. Så slipper personen for stress og bekymringer, og kan fokusere på behandlingen.

Spørg til dem

Hvis du ikke føler dig tryg ved at tale med personen om alkoholmisbrug, så spørg alligevel. Spørg til hvordan de har det, og om de har brug for hjælp. Det kan også være hjælpsomt at spørge om hvordan de har det i stedet for at spørge om hvorfor de drikker.

Vær der for dem

Det kan være svært at tale med en person der lider af et alkoholmisbrug, men det er vigtigt at huske at det er en person som du elsker højt.

Hvad skal du ikke gøre?

Det kan være svært at vide hvordan man skal hjælpe en person med et alkoholmisbrug. Her er nogle af tingene du ikke skal gøre:

– Skæld dem ud

– Forbyd dem at komme hjem

– Deltag i drikkeriet

– Forvent at de skal stoppe med det samme

Konklusion

Der er mange ting du kan gøre for at hjælpe en person med et alkoholmisbrug, men det er vigtigt at huske på, at personen selv er den eneste der kan ændre sit forhold til alkohol.

 

administ