Kom ned i knæ – og løft med det rette udstyr

Kom ned i knæ – og løft med det rette udstyr

Vi kender det alle sammen fra arbejdspladsen. Den store papkasse skal rykkes fra a til b. Hvis den ikke bliver løftet ordentlig, kan det skade dig og kassen noget så voldsomt.

Derfor har selv kontorarbejdspladsen et lille skilt, hvor en afbilledet person viser, hvordan man løfter ordentlig. Kom ned i knæ og lad benene klare løftet for dig.

Lidt mere kompliceret er det, når du skal bruge løfteudstyr til at løfte bilen op eller tagstenen op på taget. Men samme sikkerhed og nidkærhed skal tages i brug – ellers skades både du, værktøjet og tagstenene.

Bøj knæene, når du løfter

Hvorfor er det overhovedet, vi bøjer benene, når vi skal løfte noget tungt? Er det ikke bare noget åndsvagt noget, man har fundet på, på et kontor engang?

Nej, det giver faktisk rigtig god mening. Måske kan det virke mindre vigtigt og endda en smule fjollet på kontoret, men det er faktisk vigtigt i alle at livets løft. Hvis ikke man lærer fra starten at løfte ordentligt, så løfter man sjovt nok forkert fremover.

Når du bøjer i knæene, sørger du for, at det er benene, som løfter for dig. Det er ikke din ryg og skuldrer, der tager det hårde slid. På den måde skåner du kroppen.

Det samme foregår med løfteudstyr. I stedet for at bruge værktøj, som ikke egner sig til løfte en bil eller et tungere objekt, så bruger man du løfteudstyr.

Løfteudstyr til det hårde arbejde

Der er naturligvis en bagatelgrænse for, hvornår det giver mening at benytte løfteudstyr. Dog skal du ikke forfalde til hele tiden at tænke, ej det giver ikke mening at tage dit løfteudstyr i brug.

Det er aldrig så besværligt at få sat gang i dit løfteudstyr, at du i stedet skal påføre dig selv skader.

Lige så snart du skal løfte noget op i højden eller af en tungere kaliber, vil det give mening at få gang i løfteudstyret. Det vil faktisk være dumt at lade være. For du ender med at slide din krop ned og kan ende med at få livslange skader.

Hav altid det rette udstyr klar

Endnu en vej til at få anskaffet sig en skade er ved ikke at have det rette udstyr.

Det rette udstyr til løftejobbet kan du selvfølgelig finde på linket. Du skal blot bruge lidt tid på at læse op på, hvordan de forskellige værktøjsdele hænger sammen.

Udover at sikkerheden øges gevaldigt, bliver det også nemmere for dig at udføre det gode arbejde på lettest og hurtigt vis. Sikkerheden er ikke alt, selvom det er det vigtigste. For et langsomt byggeprojekt er ulideligt at tage del af – for alle parter.

administ